Αριθμ. Πρωτ.:28-25/2/2022

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη 

της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

 

      Θέμα : ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 27-2-2022 

        Αγαπητοί συνάδελφοι,

        Την ερχόμενη Κυριακή, 27-2-2022, ολοκληρώνεται η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.  

       Ενόψει αυτού υπογραμμίζουμε τη σημασία της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του  οργάνου δηλαδή που εκπροσωπεί όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της   χώρας.

       Δυστυχώς και την περίοδο αυτή η δικαιοσύνη, δέχεται παντελώς αβάσιμες, κατά κανόνα επιθέσεις, ευρισκόμενη στο επίκεντρο ατεκμηρίωτης και ευκαιριακής κριτικής. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η εγρήγορση των Εισαγγελέων, ο δημόσιος λόγος και η παράσταση των οποίων θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον εισαγγελικό κλάδο ως παράγοντα νηφάλιας εφαρμογής του νόμου, εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων, ενεργό προασπιστή του δημοσίου συμφέροντος και ευπρεπή συνομιλητή των πολιτειακών φορέων.                 

         Το στίγμα αυτό καλείται να συνεχίσει να δίνει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσής μας, γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές  αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας.