Αγαπητοί συνάδελφοι,

Tα Προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου αυτού κ. Πεντάζο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, όσον αφορά αφενός τη μείωση των επιδομάτων μας, η οποία ανήλθε τελικά σε 12% στην πάγια αποζημίωση και 20% στο αντισταθμιστικό επίδομα και αφετέρου την ενδεχόμενη φορολόγηση του μέχρι σήμερα αφορολόγητου «επιδόματος» βιβλιοθήκης-γραφείου (αντισταθμιστικού), στις οποίες καταδείξαμε την ιδιαιτερότητα του μισθολογικού μας καθεστώτος, με επίκληση και προσκομιδή αναλυτικών στοιχείων και σχετικών υπομνημάτων, δικαστικών αποφάσεων (ΣτΕ – Μισθοδικείου) . Περαιτέρω πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των Προεδρείων των Δικαστικών Ενώσεων με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πεντάζο, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, τους εισηγητές επί του νομοσχεδίου, Βουλευτές κ.κ. Κουτμερίδη (ΠΑΣΟΚ), Σταϊκούρα (ΝΔ), Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ), Βορίδη (ΛΑΟΣ) και Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη (στις 16 Μαρτίου 2010), Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη (στις 17 Μαρτίου 2010), Επικρατείας κ. Παμπούκη (18 Μαρτίου 2010).

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει τα ανωτέρω ζητήματα ,ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, με θέμα ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Κατά τη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε να επιδιωχθεί άλλη μία συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

΄Ηδη οι Πρόεδροι των Ενώσεων προσκλήθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης σε κοινή σύσκεψη στις 23-3-2010 , προκειμένου να βρεθεί η λύση στο εν λόγω ζήτημα, σύμφωνα με τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις. Ακολούθησε η σύνταξη ενός κοινού υπομνήματος, το οποίο εγχειρίσθηκε στον Υπουργό, όπως ζητήθηκε απ΄ αυτόν.
Την 31-3-2010 ημέρα Πέμπτη θα επακολουθήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα ανωτέρω ζητήματα.

Για όποιες εξελίξεις επακολουθήσουν, θα ενημερωθείτε άμεσα, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος ενεργειών μας.