Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αναφορικά με τις δημόσιες απαξιωτικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού και Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη σε βάρος του Εισαγγελέα της έδρας και εν γένει του δικαστηρίου που εξέδωσε καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ανακοινώνει τ’ ακόλουθα:
Επισημαίνει , για μια ακόμη φορά, ότι η κριτική των δικαιοδοτικών ενεργειών των Δικαστικών Λειτουργών είναι αποδεκτή και αναγκαία, αρκεί να είναι καλόπιστη και να ασκείται εντός των ορίων της ευπρέπειας.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά υπερέβη πρόδηλα τα όρια αυτά. Είχε σαφώς εξυβριστικό χαρακτήρα και προσέβαλε όχι μόνο τους συναδέλφους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης.
Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και την έντονη αποδοκιμασία μας για την συμπεριφορά αυτή. Δηλώνουμε ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς και εν γένει οι Δικαστικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν τα καθήκοντα τους με μοναδικούς γνώμονες το νόμο και την συνείδησή τους.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Μπάγιας
Αντεισαγγελέας Εφετών

Ο Γεν.Γραμματέας
Παναγιώτης Σ.Παναγιωτόπουλος
Εισαγγελέας Πρωτοδικών