Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

       Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα τόσο στον γραπτό, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο , σχετικά με την μείωση των αποδοχών μας.

       Ενόψει αυτών σας γνωρίζουμε τα εξής :

       Η μόνη επίσημη πληροφόρηση που έχουμε είναι αυτή που προέρχεται από τον ίδιο τον Υπουργό των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου κατά την συνάντηση που είχαν μαζί του τα προεδρεία όλων των Δικαστικών Ενώσεων την 1η Νοεμβρίου 2010. Κατά την συνάντηση αυτή διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει μείωση των αποδοχών μας κατά το 2011 και ότι το δικό μας μισθολόγιο είναι ανεξάρτητο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων , κάτι άλλωστε που το ίδιο το Σύνταγμα υπαγορεύει. Επίσης μας διαβεβαίωσε, ότι πριν από   οιαδήποτε τυχόν   ρύθμιση που θα αφορά στα μισθολογικά  θα προηγηθεί συζήτηση με όλες τις Δικαστικές ενώσεις.

       ΄Ηδη αντιπροσωπεία των προεδρείων των Ενώσεων ζήτησε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον κ. Υπουργό και επέδωσε σχετικό έγγραφο στον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτη, ο οποίος υποσχέθηκε, ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό. Αναμένουμε τον ορισμό της συνάντησης για την οποία και κυρίως για το περιεχόμενό της θα σας ενημερώσουμε.

       Θέλουμε να γνωρίζετε , ότι το Δ.Σ. της ΄Ενωσής μας είναι σε εγρήγορση και από κοινού με όλους σας θα καθορίσει την περαιτέρω στάση μας ανάλογα με τις εξελίξεις  για τις οποίες θα είστε πάντα ενήμεροι.

       Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την θεσμική υποβάθμιση και υπαλληλοποίησή μας και θα αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε επιχείρηση μείωσης των αποδοχών μας και κατάργησης του ειδικού μισθολογίου, που έχουν συνταγματική περιωπή.

             Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Αντεισαγγελέας Εφετών

Η Γεν. Γραμματέας

Ελένη Σκεπαρνιά

Εισαγγελέας Πρωτοδικών