Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος από κοινού με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών και το Εθνικό Κέντρο Δημ. Διοίκησης διοργανώνει στα Χανιά στις 3, 4, και 5 Νοεμβρίου 2006 συνέδριο με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση – Περιβάλλον – Δάση».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Πανόραμα» και η επίσημη έναρξή του θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 3 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 170 περίπου εισαγγελείς και διοικητικοί δικαστές από όλη τη χώρα. Έχουν κληθεί και αναμένεται να παραστούν ο Υπουργός Εσωτερικών και Δημ. Διοίκησης κ. Προκόπης Παυλόπουλος Βουλευτές, Γεν. Γραμματείς Υπουργείων, όλες οι τοπικές αρχές, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς και οι πρόεδροι των άλλων δικαστικών ενώσεων.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα εξετασθούν εξαιρετικά ζητήματα – ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος – όπως η ίδρυση Ειδικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η προστασία του δασικού πλούτου της χώρας κ.ά.

Εισηγητές θα είναι καθηγητές πανεπιστημίων, ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, καθώς και επιστήμονες ειδικοί στην προστασία του περιβάλλοντος.
(Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι στην διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, εφόσον ζητηθεί.)

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Μπάγιας
Αντεισαγγελέας Εφετών

Η Γεν. Γραμματέας
Ευσταθία Καπαγιάννη
Εισαγγελέας Πρωτοδικών