Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήριος Μπάγιας επισκέφθηκε σήμερα (18-7-2006) τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ανάσταση Παπαληγούρα και του παρέδωσε – εκ μέρους ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως – υπόμνημα αναφορικά με το θέμα της επιλογής του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο υπόμνημα εκτίθεται αναλυτικά και αιτιολογημένα η πάγια θέση της Ενώσεως ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τις τάξεις των λειτουργών του εισαγγελικού σώματος. Η θέση αυτή αποτελεί μόνιμο και σταθερό αίτημα της Ενώσεως μας και έχει κριθεί από το σύνολο σχεδόν του νομικού, αλλά και του πολιτικού κόσμου ως δίκαιη μέχρι του σημείου να θεωρείται αυτονόητη.

Τονίζεται, πάντως, στο κείμενο του υπομνήματος, ότι η όποια σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι απόλυτα σεβαστή, ως προϊόν αποκλειστικού συνταγματικού δικαιώματος και δημοκρατικού προνομίου.

Τέλος, στο υπόμνημα επισημαίνεται με έμφαση ότι αυτό ουδόλως συνδέεται με συγκεκριμένα πρόσωπα ή καταστάσεις, άλλ’ αποτελεί έκφραση των πάγιων απόψεων της Ενώσεως.

Από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.