Αριθμ. Πρωτ.: 99/23-3-2016

Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

——-

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα, συναντήθηκε εθιμοτυπικά την 23-3-2016 με την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα  Εισαγγελέα του Αρείου,  με τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να λάβει χώρα μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων που αφορούν την απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης και τον  Εισαγγελικό Κλάδο γενικότερα.

α) Η κα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  υποστηρίζουν πλήρως τα θεσμικά αιτήματά μας και υποσχέθηκαν  την αμέριστη συμπαράστασή τους.

β) Από πλευράς των κ.κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για την αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελέων Εφετών και Εισαγγελέων Πρωτοδικών και την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος τους για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης, όπως η αποποινικοποίηση αδικημάτων ήσσονος σημασίας και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Εξέφρασαν δε τη βούληση για συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την ποινική δικαιοσύνη και τη συμμετοχή εκπροσώπων μας σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά την οποία τα παριστάμενα μέλη αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στα απελθόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να τα προσκαλέσουν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της Ένωσης για να συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην ευόδωση των σκοπών της.

 

             Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

 

 

                      Ο Πρόεδρος                                       O Γεν. Γραμματέας

 

           Δημήτριος Ασπρογέρακας                     Παρασκευάς Αδάμης

               Εισαγγελέας Εφετών                        Εισαγγελέας Πρωτοδικών