ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Αγαπητοί συνάδελφοι,

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σας εύχεται καλό και δημιουργικό δικαστικό έτος.

Προς ενημέρωση σας κατά την διάρκεια των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών Κομμάτων σχετικά με την προώθηση, διευθέτηση και υποστήριξη των διαχρονικά πάγιων αιτημάτων μας για μισθολογικά, ασφαλιστικά, φορολογικά και ζητήματα που σχετίζονται με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για δε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα που ανακύπτουν την τρέχουσα περίοδο, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, εξαιτίας της πολύπλοκης και δυσχερούς κατανόησης του υπολογισμού των συντάξεων, αναθέσαμε στο Δικηγόρο κ. Μπούρλο τη σύνταξη μιας ειδικής έκθεσης για τον τρόπο υπολογισμού και τις περιπτώσεις ανά βαθμό και χρόνο υπηρεσίας.

Τέλος σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται η επικείμενη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, της Ποινικής Δικονομίας αλλά και του Κώδικα Καταστάσεως Δικαστικών Λειτουργών στις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές των οποίων συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ενώσεως μας.      

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

  Ο Πρόεδρος                                         O Γεν. Γραμματέας

 

   Δημήτριος Ασπρογέρακας                     Παρασκευάς Αδάμης                                  Εισαγγελέας Εφετών                        Εισαγγελέας Πρωτοδικών