Αθήνα, 01/10/2007

Την παρελθούσα Παρασκευή (28-9-2007) το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επισκέφτηκε τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και συζήτησε μαζί του για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Κατά την συνάντηση (που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης) τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. προέβαλαν ιδιαίτερα τα αιτήματα για α) κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και αύξηση του αριθμού των θέσεων, β) αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, γ) βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής και δ) άμεση ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για την αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δικαστών και την εθελουσία έξοδο των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η επίλυση του κεφαλαιώδους ζητήματος της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης αποτελεί και για τον ίδιο βασική προτεραιότητα, ότι τα προαναφερθέντα νομοσχέδια θα προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν καθώς και ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα εγκατάστασης συστημάτων πληροφορικής σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες. Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα λοιπά επί μέρους αιτήματα προκειμένου να τα μελετήσει και να αποκτήσει σαφέστερη άποψη. Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση και νέας συνάντησης στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Μπάγιας
Αντεισαγγελέας Εφετών

Η Γεν. Γραμματέας
Ευσταθία Καπαγιάννη
Εισαγγελέας Πρωτοδικών