Με αφορμή τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις οικίες του Αρεοπαγίτη κ. Βασιλείου Φούκα και του Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις τρομοκρατικού χαρακτήρα επιθέσεις σε βάρος του Αρεοπαγίτη κ. Βασιλείου Φούκα και του Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

2. Διαπιστώνουμε και πάλι την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των λειτουργών του κράτους που – ως εκ των καθηκόντων τους – είναι εκτεθειμένοι σε πολυποίκιλους κινδύνους. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο ζήτημα από τους συναρμόδιους Υπουργούς και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

3. Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι οποιαδήποτε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος δικαστικών λειτουργών, δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Σωτήριος Μπάγιας
Αντεισαγγελέας Εφετών

Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Σ.Παναγιωτόπουλος
Αντεισαγγελέας Εφετών