Αθήνα, 07/03/2008

Έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 και ώρα 9.30 π.μ. , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα « Απεξάρτηση και Ποινική Δικαιοσύνη, από την θεωρία στην πράξη» που συνδιοργανώνουν η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών στην εφαρμογή διατάξεων που ευνοούν την θεραπεία απεξάρτησης, αντί της ποινικής καταστολής.

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί σε τρεις (3) επί μέρους θεματικές ενότητες : 1. « Το θεσμικό πλαίσιο και οι νομοθετικές δυνατότητες », με εισηγητές τους Λεωνίδα ΚΟΤΣΑΛΗ, Παναγιώτη ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟ, Τόνια ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ, 2. « Η εφαρμογή του Νόμου – δυσκολίες και προοπτικές », με ομιλητές τους Αλεξάνδρα ΠΙΣΧΟΙΝΑ, Γιάννη ΙΩΑΝΝΙΔΗ – Μαρία ΚΑΡΠΩΝΗ, Βιολέττα ΚΡΙΤΣΙΛΗ, 3. « Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις – αποτιμήσεις του αποτελέσματος », με εισηγητές τους Χαράλαμπο ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, Κατερίνα ΜΑΤΣΑ.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα παρουσιαστούν από τους Καλλιόπη ΣΠΙΝΕΛΗ και Γεράσιμο ΝΟΤΑΡΑ.

Θα μας τιμούσε ιδιαίτερα να κηρύξετε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και να απευθύνετε χαιρετισμό.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος
Αντεισαγγελέας Εφετών

O Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Σ. Παναγιωτόπουλος
Εισαγγελέας Πρωτοδικών