Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

 

       Όπως καλά γνωρίζετε η ίδρυση της Ένωσής μας, εδώ και 25 συναπτά έτη υπήρξε καρπός της αναγκαιότητας ν’ αποκτήσουν οι Έλληνες Εισαγγελείς την δική τους αυτόνομη και ανεξάρτητη φωνή στο χώρο της Δικαιοσύνης, ως ιδιαίτερος και αυτοτελής κλάδος δικαστικών λειτουργών.

        Για τον ίδιο λόγο όλοι οι συνάδελφοί μας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν αντίστοιχες Ενώσεις ως αποκλειστικούς και αναμφισβήτητους φορεία εκπροσώπησής τους.

        Γνωρίζετε, επίσης, καλά (ιδίως οι παλαιότεροι) τους αγώνες και τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ένωσή μας όλα αυτά τα χρόνια, ώστε – παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που κατά καιρούς υπήρξαν – σήμερα να θεωρείται αυτονόητη η ισότητα και η ισοτιμία του Εισαγγελέα έναντι των υπόλοιπων Δικαστικών Λειτουργών της χώρας.

        Ειδικότερα επισημαίνουμε τις σημαντικές επιτυχίες της Ένωσής μας στην ενίσχυση του θεσμικού μας ρόλου: ΄Oπως πλήρωση των θέσεων Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου αποκλειστικά από εισαγγελείς, συμμετοχή Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, συμμετοχή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και όλων των Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια (ως δευτεροβάθμιο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης).

            Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,          

        Θεμελιώδης προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού μας, αλλά και της προσωπικής και λειτουργικής μας καταστάσεως, αποτελεί η συσπείρωση όλων μας γύρω από την Ένωσή μας. Χρέος όλων μας είναι η σταθερή και διαρκής διαφύλαξη της αυτοτέλειας και αυτονομίας της Ένωσής μας, ως του μόνου γνήσιου και αποκλειστικού φορέα εκπροσώπησής μας σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

          Αυτό το χρέος – που άλλωστε αποτελεί βασική καταστατική υποχρέωσή μας – υπενθυμίζουμε και σας καλούμε να καταδείξετε για μια ακόμη φορά, ότι οι ΄Ελληνες Εισαγγελείς έχουν την δική τους αυτόνομη, ανεξάρτητη και ισχυρή φωνή : Την ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ   ΕΛΛΑΔΟΣ.    

       Το Δ.Σ. θα είναι πάντα κοντά σας και γι’ αυτό χρειάζεται τις προτάσεις σας και την εποικοδομητική κριτική σας για κάθε ζήτημα, που αφορά τον κλάδο μας.

              Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Αντεισαγγελέας Εφετών

 Η Γεν. Γραμματέας

 Ελένη Σκεπαρνιά

Εισαγγελέας Πρωτοδικών