ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος συνδιοργανώνει με την  Πανελλαδική  Φιλοζωική  και Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία    το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17.00, στο αμφιθέατρο « Ι. Δρακόπουλος» κεντρικό κτίριο του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών  στα  Προπύλαια,  ημερίδα  με  θέμα : « Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή . Προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4039/2012 »

     Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας θα εξεταστούν τα προβλήματα που απορρέουν  από την  εφαρμογή του  πρόσφατου  Ν.  4039/2012,  ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών στη νέα νομοθεσία,  το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα  έμβια είδη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,  η αξιολόγηση τέτοιων μορφών συμπεριφοράς σε σχέση με την  ψυχική συγκρότηση του ανθρώπου κ.λπ.

                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΗΜΕΡΙΔΑΣ

                               Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 17.00

                                Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

      Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρύτανης  του  Εθνικού και Καποδιστριακού

      Πανεπιστημίου Αθηνών.       .

      Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

      Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

      Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής

      και  Περιβαλλοντικής  Ομοσπoνδίας.

      Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

                                                 Ομιλίες

  1. Παύλος Σούρλας, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Καθηγητής Νομικής Σχολής: “Οι φιλοσοφικές βάσεις των καθηκόντων μας προς τα ζώα και η αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος  για τα δικαιώματα των ζώων”

  1. Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: “Ένα μεταβατικό μοντέλο από τη θεσμοποίηση προς τη θεσμοθέτηση”

  1. Αθανάσιος Ντινόπουλος, Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας με βαρύτητα στο νευρικό σύστημα ανθρώπου και ζώων: “H μοναδικότητα του ανθρώπου ως δαρβινική πλάνη”

  1. Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος: “Η έννοια της αξίας των υπολοίπων εμβίων  ειδών στην ελληνική σκέψη”

  1. Eιρήνη Χρυσογιάννη, Αντεισαγγελέας Εφετών Δ. Κρήτης: “Προβλήματα πρακτικής του νέου νόμου, ο ρόλος των εισαγγελέων και της αστυνομίας – η νομική έννοια της παθητικής κακοποίησης”

  1. Αθηνά Θεοδωροπούλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδια για την Προστασία των Ζώων : “Σχέσεις αμφιμονοσήμαντης αντιστοιχίας μεταξύ των διαφόρων Δικαιϊκών Συστημάτων της Ευρώπης απέναντι στα ζώα: κενά και ασάφειες του νέου νόμου”

  1. Απόστολος Περιστέρης, Αστυνόμος Β, Κτηνίατρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: “Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων του N. 4039/2012 και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα”

                                         Διάλειμμα 15 λεπτών

  1.  Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δικηγόρος ειδικός στο Διοικητικό Δίκαιο: “Φιλοζωϊκά Σωματεία και ο Ν. 4039/2012”

  1. Ηλίας Κορομηλάς, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνιολόγος (PhD), Εγκληματολόγος (ΜΑ): “Παθητική κακοποίηση των ζώων και εφηβική παραβατικότητα προς τα άλλα έμβια είδη: μία σχέση αμφίδρομη”

  1. Σάββας  Γεωργιάδης, Παιδοψυχίατρος: “Η κακοποίηση ζώων ως  πρόδρομος διαταραχών της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων”

   Παρεμβάσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα – Πέρας των εργασιών   

                              

                          Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

              Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν.  Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης                Δημήτριος Ζημιανίτης

  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου                Εισαγγελέας Πρωτοδικών