Το Δ.Σ.της Ε.Ε.Ε. με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens “περί ανεπάρκειας ή μεθόδευσης της Δικαιοσύνης”, όσον αφορά τη διαβίβαση των σχετικών φακέλων από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές στη Βουλή, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

   Οι γενικεύσεις και η χρησιμοποίηση απαξιωτικών εκφράσεων που γίνονται από εκπρόσωπο της νομοθετικής εξουσίας  σε βάρος της δικαστικής, αφ ενός μεν δυσχαιρένουν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφ ετέρου δε και κυρίως δημιουργούν αδικαιολόγητα δυσμενείς εντυπώσεις για το κύρος των θεσμών. Στις μέρες που διανύουμε, όπου ο αξιακός ιστός της κοινωνίας μας δοκιμάζεται, οι γενικεύσεις και οι μειωτικές κρίσεις από εκπρόσωπο μιας συνταγματικής εξουσίας σε βάρος της άλλης πλήττουν αμφότερες, ενώ παράλληλα φορτίζουν έντονα την υπό διευρένηση υπόθεση, την στιγμή που η νηφαλιότητα και η συνεργασία των αρχών που ασχολούνται με αυτήν είναι απαραίτητες.

    Η  Ε.Ε.Ε. τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της μη ανάμιξής της σε υποθέσεις που ερευνώνται τόσο δικαστικά, όσο και στα πλαίσια της λειτουργίας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, εκφράζει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που έστω και αν διατυπώθηκαν καθ υπερβολή, εγκυμονούν κινδύνους για το κύρος τόσο της δικαιοσύνης, όσο και των άλλων θεσμών γενικότερα.

         Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Αντεισαγγελέας Εφετών

Η Γεν. Γραμματέας

Ελένη Σκεπαρνιά

Εισαγγελέας Πρωτοδικών