Αγαπητοί συνάδελφοι,

——-

Την ερχόμενη Κυριακή, 23-2-2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Με την αφορμή αυτή δραττόμαστε της ευκαιρίας να σας υπογραμμίσουμε τη σημασία της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην προσεχώς περατούμενη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του κατΆ εξοχήν δηλαδή οργάνου εκπροσώπησής όλων μας.
Σε μια περίοδο που -εκτός άλλων- η Δικαιοσύνη αφενός καλείται να αναλάβει όλο και περισσότερο καίρια θέση στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ως εξισορροπητικός μηχανισμός των αναταράξεων των τελευταίων ετών, αφετέρου, όμως, όλο και πιο συχνά ευρίσκεται στο επίκεντρο ατεκμηρίωτης και ευκαιριακής κριτικής, η εγρήγορση των Εισαγγελέων, ο δημόσιος λόγος τους και η παράστασή τους είναι το στοιχείο που θα αναδείξει τον Κλάδο ως παράγοντα νηφάλιας εφαρμογής του νόμου, εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων, ενεργό προασπιστή του δημοσίου συμφέροντος και ευπρεπή συνομιλητή των πολιτειακών φορέων.
Το στίγμα αυτών των αρετών καλείται να δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί κατά τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτές, επομένως, αποτελεί την κυρίως εκδήλωση του τρόπου με το οποίο εκλαμβάνουμε τη Δικαιοσύνη και τη θέση μας ως λειτουργών της –αποτελεί υποχρέωσή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος                                O Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας                     Δημήτριος Ζημιανίτης
Αντεισαγγελέας Εφετών                     Εισαγγελέας Πρωτοδικών