Αριθμ. Πρωτ. 20 – 12/2/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Αγαπητοί συνάδελφοι, 

     ———

      Στις 10/02/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης  κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα και των Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της  Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ετέθησαν από τους εκπροσώπους της Ενώσεως μας τα ακόλουθα ζητήματα:

1) Η ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου.

2) Ο έγκαιρος εμβολιασμός των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών ακόμη και από τα αδιάθετα εμβόλια.

3)  Η αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών που με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε,  ότι αυξάνονται από 1/02/2021 κατά εννέα (9) στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

4) Η εξαίρεση των αυτοφώρων δικαστηρίων από τη υπαγωγή σε φωνοληψία με αντίστοιχη τροποποίηση της υπ’ αριθ. 45304/2021 Υπουργικής Απόφασης.

5)  Η ανάγκη περαιτέρω ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης.

6)  Λοιπά ζητήματα όπως η κτιριακή υποδομή των Δικαστικών Μεγάρων, η προώθηση στη Βουλή του ήδη υπάρχοντος σχεδίου του νέου Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ., (Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων), η παράταση της προθεσμίας υποβολής του πόθεν έσχες του τρέχοντος έτους αλλά και των προγενέστερων ετών σε όσους συναδέλφους η Επιτροπή της Βουλής ζητά διευκρινίσεις.

      Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή και θετική διάθεση τις προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τις οποίες διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει.

Στιγμιότυπο 2020-03-03, 4.21.39 μ.μ.