ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σας γνωστοποιεί τα εξής:

     1) O κ. Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προανήγγειλε την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας εντός του έτους 2017, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

    2) Το σύνολο των νέων θέσεων Εισαγγελέων από 1/12/2016 είναι επτά (7), ήτοι δύο (2) θέσεις Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, τρείς (3) Εισαγγελέων Εφετών και δύο (2) Εισαγγελέων Πρωτοδικών. Σε αυτές προστίθενται οι θέσεις του παραιτηθέντος Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γρηγορίου Βαβέτση και μία θέση Εισαγγελέως Εφετών (του προαχθέντος κ. Ευαγγέλου Ζαχαρή) ενώ από 1/1/2017 έχουν ψηφιστεί και θα κατανεμηθούν πέντε (5) επιπλέον θέσεις Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών.

   3) Έχει ήδη γίνει ερώτημα για τις πέντε (5) θέσεις Αντεισαγγελέων Εφετών καθώς επίσης για τη θέση του παραιτηθέντος Αντεισαγγελέως  του Αρείου Πάγου.

  4) Εκκρεμούν τα ερωτήματα για τις δύο (2) θέσεις Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος  για την κατανομή τριών (3) θέσεων Εισαγγελέων Εφετών και δύο (2) θέσεων Εισαγγελέων Πρωτοδικών.

  5) Το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα πρόκειται να εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, οπότε τα ερωτήματα θα γίνουν αμέσως μετά την έκδοση του, οι δε πέντε θέσεις νέων Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών  που έχουν ήδη ψηφιστεί και κατανέμονται με αυτό, επειδή η ισχύς αυτών άρχεται από 1/1/2017 το σχετικό ερώτημα πρόκειται να γίνει ευθύς αμέσως.

                

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

            Ο Πρόεδρος                                         O Γεν. Γραμματέας

      

  Δημήτριος Ασπρογέρακας                          Παρασκευάς Αδάμης

      Εισαγγελέας Εφετών                             Εισαγγελέας Πρωτοδικών