Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του με αφορμή αναφορές της βουλευτού Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση αιτήματος άρσης της ασυλίας της ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», το οποίο εν τέλει απερρίφθη. 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής -εκτός άλλων- φέρεται να είπε αναφερόμενη στο πιο πάνω κόμμα : «(…) Δεν μπορεί! Θα βρεθεί ένας εισαγγελέας, θα βρεθεί ένας δικαστής που δεν θα δικάζει ανάλογα με το αν του δόθηκαν τα αναδρομικά ή όχι, αλλά θα υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη και θα αποκαλύψει ότι δεν είναι αντισυστημικοί  ούτε επαναστάτες.  Απλώς κάνουν τη βρώμικη δουλειά του συστήματος πότε χτυπώντας τους πιο αδύναμους, πότε βρίζοντας και δυσφημώντας…», (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517657).
Η δημόσια διατυπωθείσα άποψη της βουλευτού υποδηλώνει –αν όχι άγνοιά της για το θεσμικό ρόλο, την οργανική και λειτουργική ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης-, μη αποδεκτή περιφρόνηση στο θεσμό της Δικαιοσύνης και απάδει σε εκπρόσωπο μιας από τις λοιπές ανεξάρτητες λειτουργίες της Πολιτείας. 
Επιπλέον, δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου κακές υπηρεσίες προσφέρουν στους πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν από στόματος εκλεγμένης εκπροσώπου τους στο Νομοθετικό Σώμα, χείριστο παράδειγμα όσον αφορά στο σεβασμό που οφείλουν στην Πολιτεία και τους θεσμούς της, τους οποίους –κατά τα λοιπά- η ίδια υποτίθεται ότι έχει ταχθεί να υπηρετεί.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

                Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης                     Δημήτριος Ζημιανίτης  
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου                      Εισαγγελέας Πρωτοδικών